Błonniki Naturalne
- Żurawina i błonnik jabłkowy
- Błonnik owsiany
- Błonnik jabłkowy
- Błonnik kakaowy
- Błonnik lniany
- Błonnik marchwiowy
- Aronia i błonnik jabłkowy
Błonnik lniany

Błonnik lniany jest produktem naturalnym, wytwarzanym ze zmikronizowanych nasion lnu. Preparat zawiera w sobie składniki bardzo ważne dla prawidłowego funkcjowwwnia organizmu: witaminę E, białko, lecytynę, fitohormony, antyoksydanty, fitosteryny, flawonoidy, fitoestrogeny. A także mikro- i makroelementy. Błonnik lniany zalany letnią wodą ma właściwości naparu z siemienia lnianego.
Błonnik po spożyciu chłonie wodę i pęcznieje w przewodzie pokarmowym dając poczucie sytości - zapobiega tyciu. Błonnik zwiększa perystaltykę i przyśpiesza proces wydalania masy pokarmowej. Skraca to czas kontaktu toksycznych substancji ze ścianą jelit, czas absorpcji tłuszczów, zmniejsza wchłanianie cholesterolu i triglicerydów. Błonnik jest prebiotykiem przyczyniającym się do rozwoju mikroflory jelitowej, tworząc naturalne podłoże i pożywkę dla bakterii probiotycznych.
Codzienna dieta każdego człowieka różni się od siebie, dlatego dawkowanie , należy dostosować do indywidualnych potrzeb. Zacząć od małych porcji (1 łyżeczka ok. 3,5g dziennie) i stopniowo zwiększać do uzyskania optymalnych rezultatów. Błonnik wymieszać z wodą, innym napojem lub jogurtem. Każdorazowo popić szklanką wody. Nie spożywać na sucho. Nie należy przekraczać porcji 6 łyżeczek dziennie.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Preparat można nabyć w naszym sklepie internetowym
Wartość odżywcza w 3,5g |
|
---|---|
Wartość energetyczna | 7,2 kcal (30,3kJ) |
Białko | 1,02g |
Węglowodany przyswajalne | 0,003g |
Tłuszcz | 0,35g |
Błonnik całkowity w tym: | 1,75g |
-nierozpuszalny | 1,15g |
-rozpuszczalny | 0,60g |
Skład preparatu: zmikronizowane nasiona lnu.
Przeznaczony dla osób dorosłych:
- wspomaga perystaltykę jelit,
- wspomaga pracę przewodu pokarmowego,
- wspomaga rozwój korzystnych bakterii jelitowych,
- nie podwyższa wartości energetycznej posiłku.