Jeśli znasz dobry przepis z błonnikiem możesz się nim z nami podzielić. Wybrane przepisy umieścimy na stronie, tak aby wszyscy mogli się cieszyć twoim ulubionym zdrowym daniem. Za opublikowany przepis otrzymasz od nas kod promocyjny, który umożliwi Ci zakup błonników naturalnych z 10% rabatem.

Chlebek czosnkowo-cebulowy

Dla wielu z nas podstawa jadłospisu za to w niecodziennej odsłonie. Zwycięski przepis styczniowej edycji konkursu Gotowanie z błonnikiem.

Chlebek czosnkowo-cebulowy

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 5 dag drożdży
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka (jeśli są małe, jak duże to wystarczy jedno)
  • 1 główka czosnku
  • 1/2 dużej cebuli lub 1 mała
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki błonnika marchwiowego
  • płaska łyżeczka cukru

Sposób Przygotowania

  1. Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  2. Czosnek obieramy - przeciskamy.
  3. Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, błonnik, cebulę (poszatkowaną) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypać mąki.
  4. Ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki (keksówki). Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
  5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200℃.
  6. Autorką przepisu jest:
    Barbara Strojniak.

Zobacz inne przepisy. Kup błonniki w naszym sklepie

Przepisy z błonnikiem

Kto powiedział, że pyszne nie może być zdrowe?

Poniżej znajdziesz mnóstwo pysznych i przede wszystkim zdrowych przepisów na dania i przystawki z błonnikami naturalnymi Microstructure.

Jeśli znasz dobry przepis możesz się z nami nim podzielić, umieścimy go na stronie by wszyscy mogli się cieszyć twoim ulubionym zdrowym daniem.

Newsletter

Zapisz się do naszego Newslettera! Dzięki temu dowiesz się jako pierwszy o nowych artykułach, przepisach i produktach.

Dodatkowo otrzymasz od nas informacje o promocjach i zniżkach.


Twój adres jest całkowicie bezpieczny, jak możesz przeczytać w naszym regulaminie, nigdy z nikim nie podzielimy się żadnymi twoimi danymi.