Jeśli znasz dobry przepis z błonnikiem możesz się nim z nami podzielić. Wybrane przepisy umieścimy na stronie, tak aby wszyscy mogli się cieszyć twoim ulubionym zdrowym daniem. Za opublikowany przepis otrzymasz od nas kod promocyjny, który umożliwi Ci zakup błonników naturalnych z 10% rabatem.

Batoniki wielozbożowe z błonnikiem

Pożywna i smaczna przekąska na każdy dzień. Zwycięski przepis styczniowej edycji konkursu Gotowanie z błonnikiem.

Batoniki wielozbożowe z błonnikiem

Składniki

  • 500 g płatki owsiane, żytnie, orkiszowe, otręby pszenne,
  • 100 g masła,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 3 garście suszonych śliwek, żurawiny, rodzynek,
  • konfitura jabłkowa lub jabłka,
  • 2 łyżki błonnika jabłkowego,
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób Przygotowania

  1. Płatki wymieszać ze sobą, następnie z konfiturą lub startymi jabłkami oraz błonnikiem. Zostawić na pół godziny.
  2. Owoce zalewamy wrzątkiem do ich wysokości. Po ok 15 minutach odsączyć, odlać wodę do szklanki.
  3. Masło rozpuścić, dodać pół szklanki wody po ugotowanych owocach i cukier.
  4. Po rozpuszczeniu wlać do płatków, dodać mąkę i jajka. Wymieszać dokładnie. Wylać na wytłuszczoną formę.
  5. Piec godzinę w 100℃, a następnie pól godziny w 170℃.
  6. Smacznego!
    Autorką przepisu jest Katarzyna Sobieszczuk.

Zobacz inne przepisy. Kup błonniki w naszym sklepie

Przepisy z błonnikiem

Kto powiedział, że pyszne nie może być zdrowe?

Poniżej znajdziesz mnóstwo pysznych i przede wszystkim zdrowych przepisów na dania i przystawki z błonnikami naturalnymi Microstructure.

Jeśli znasz dobry przepis możesz się z nami nim podzielić, umieścimy go na stronie by wszyscy mogli się cieszyć twoim ulubionym zdrowym daniem.

Newsletter

Zapisz się do naszego Newslettera! Dzięki temu dowiesz się jako pierwszy o nowych artykułach, przepisach i produktach.

Dodatkowo otrzymasz od nas informacje o promocjach i zniżkach.


Twój adres jest całkowicie bezpieczny, jak możesz przeczytać w naszym regulaminie, nigdy z nikim nie podzielimy się żadnymi twoimi danymi.